Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Η βία κατά των γυναικών είναι μια από τις πιο επαίσχυντες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμού ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη.

Η κακοποίηση των γυναικών αποτελεί ένα πρόβλημα που «εμφανίζεται» ή συνήθως συγκαλύπτεται σε όλων των τύπων τις σύγχρονες κοινωνίες: στις δυτικές κοινωνίες με ποικίλες μορφές, είτε με την μορφή της οικογενειακής βίας, είτε με την μορφή της σεξουαλικής εκμετάλλευσης όσο και στις υπόλοιπες κοινωνίες όπου οι γυναίκες είναι θύματα πιο πρωτόγονων μορφών βίας. Είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον η βία παραμένει βία και ο τρόπος έκφρασής της παίζει μικρό ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα πρέπει να ξεχνούμε πως η ενδοοικογενειακή βία συνιστά εγκληματική συμπεριφορά κατά της οποίας το θύμα μπορεί να ζητήσει προστασία .

Ελπίζουμε η σημερινή μέρα να είναι μέρα περισυλλογής για όλους μας, πολίτες, πολιτικούς, αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσουμε σε δραστικά μέτρα για την εξάλειψη του φαινομένου και την προστασία των θυμάτων του.

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ !

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΡΙΜΠΑ - ΛΟΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου