Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


       Η ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου είναι αφιερωμένη στα παιδιά που δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη με τον καρκίνο, μία μάχη που 250.000 παιδιά παγκοσμίως καλούνται κάθε χρόνο να δώσουν.
        Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.
       Τα παιδιά μπορεί να προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα.
       Εάν ο καρκίνος διαγνωστεί αρκετά νωρίς και το παιδί υποβληθεί στα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τότε περίπου το 70% των καρκίνων της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμοι, γι αυτό, επισημαίνουν οι ειδικοί, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός, ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.
         Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα και υποχρέωση κάθε κράτους είναι να εργάζεται συστηματικά και κατά προτεραιότητα προς αυτή την κατεύθυνση .
Η «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ και ο επικεφαλής της Γ. Σαγιάς καλούν τους συντοπίτες μας σε συστράτευση με τους συλλόγους που αγωνίζονται για την ευαισθητοποίηση της τοπικής μας – και όχι μόνο- κοινωνίας και για την προώθηση λύσεων.

                                                                                  ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                             «Πορτοκαλί » ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ
                                                                                      Χριστίνα Πρίμπα –Λόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου