Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Κατασκευή μνημείου της ελληνίδας μάνας

       Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας . Είναι μια μέρα γιορτής και συνάμα τιμής στη διαχρονική προσφορά της γυναίκας στην οικογένεια ,την κοινωνία ,τη πατρίδα ,τη ζωή γενικότερα.
Ιδιαίτερα η Ελληνίδα γυναίκα ,έχει διαδραματίσει καταλυτικό και ουσιαστικό ρόλο στη πορεία της ιστορίας της χώρας μας .Με την ευαισθησία και το δυναμισμό της ,έχει συμβάλει και συμβάλλει στη πρόοδο και τη συνέχεια της κοινωνίας καθώς και στη διατήρηση των αρχών και αξιών της Ελληνικής οικογένειας .
     Ας μην ξεχνάμε , πόσο τρυφερή μπορεί να είναι μια γυναίκα ως μάνα, με την αγκαλιά της σαν ένα απόρθητο κάστρο προστασίας για τα παιδιά και την οικογένειά της και πόσο άτεγκτη και μαχητική ,ώστε μέσα από το στόμα της Σπαρτιάτισσας μάνας και πατριώτισσας ν΄ ακούγεται προς τα παιδιά της η σκληρή ευχή «ταν ή επί τας ».
     Οφείλουμε να αγωνιστούμε για να εξαλειφθούν οι κάθε είδους διακρίσεις και ανισότητες σε βάρος των γυναικών ,να ξεριζωθούν τα αναχρονιστικά κοινωνικά στερεότυπα και να κατακτήσουν οι γυναίκες πλήρως την θέση που τους αναλογεί στην κοινωνική ,οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας .
     Ο Γ. Σαγιάς και η «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ δεν γιορτάζουν την ημέρα της Γυναίκας μία μέρα αλλά κάθε μέρα και προτείνουν την κατασκευή μνημείου της Ελληνίδας Μάνας εντός των ορίων του Δήμου Λαμιέων με έσοδα που θα συγκεντρωθούν από ερανική επιτροπή την οποία θα ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων .

       Για το Γραφείο Τύπου
“Πορτοκαλί “ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ
      Χριστίνα Πρίμπα – Λόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου