Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015: Η ελπίδα κρύβεται μαζί με την ανάπτυξη... φτου ξελευθερία!     Πρωτομαγιά 2015: Ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, αυτοκτονίες απ’ τη μία, τοκογλυφία, λεφτά παράνομα βγαλμένα στο εξωτερικό, ωχαδερφισμός , πλουτοκρατία απ’ την άλλη. Οι εργασιακές σχέσεις «γαλέρας» συνεχίζουν να είναι κανόνας, τα «οκτάμηνα», «πεντάμηνα», «δίμηνα» και η ανασφάλιστη και «μαύρη» εργασία συνεχίζουν να ταλαιπωρούν συμπολίτες μας στη Λαμία, στο Γοργοπόταμο, στο Λιανοκλάδι, στην Παύλιανη, στην Υπάτη, παντού. Ο κόσμος συνεχίζει να συνωστίζεται στους διαδρόμους του Ο.Α.Ε.Δ., του Δημαρχείου, της Περιφέρειας, των Βουλευτικών γραφείων για μια θέση εργασίας. Οι νέοι πτυχιούχοι συνεχίζουν να «διώκονται» προς το εξωτερικό ενώ καραβιές «νεοεποίκων μεταναστών» κατακλύζουν τον τόπο μας «εν χορδαίς και οργάνοις ».


   Πώς θα γιορτάσουμε και φέτος την εργατική Πρωτομαγιά; Υποσχόμενοι «ρουσφετάκια», «τακτοποιήσεις», «διορισμούς»; Δημιουργώντας πολιτικές «υποχρεωσούλες» που ανταποδίδουν «ψηφαλάκια» στις εκλογές; 
 

    Εμείς ως «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ τολμήσαμε προεκλογικώς να βροντοφωνάξουμε «δεν τάζουμε τίποτα και σε κανέναν»! Τολμήσαμε να καταθέσουμε πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις ανάπτυξης που θα δημιουργούσαν πραγματικές θέσεις εργασίας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αφήνοντας στην κρίση των συντοπιτών μας όσους βρήκαν δικαιολογίες στον «Καλλικράτη» για να μην ακούγονται οι αναπτυξιακές προτάσεις μας (π.χ. Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Δήμου Λαμιέων, Επαγγελματικός Σχεδιασμός Τουριστικής Ανάπτυξης κ.α.π.).    Στον τόπο μας, η ελπίδα κρύφτηκε μαζί με την ανάπτυξη… Φτου ξελευτεριά !

                                        ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ

                                       Χριστίνα Πρίμπα – Λόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου