Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Εξαφανίζουν τη Στερεά Ελλάδα!


Ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς στη Λάρισα (ΚΑΙ) του Γραφείου Υποδιοίκησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς. Για εμάς, ως «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ, η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο σχεδιασμό για ενσωμάτωση της Στερεάς Ελλάδας στη Θεσσαλία και εν τέλει στην διοικητική -και όχι μόνο- εξαφάνισή της.
Είναι συνέχεια και άλλων αντίστοιχων ενεργειών με κορυφαία την ακύρωση ύπαρξης Πανεπιστημίου Στερεάς με έδρα την Λαμία, το σταμάτημα της διαδικασίας ίδρυσης Σχολών στο Πανεπιστήμιο Στερεάς και την εξακτίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (αποκλειστικά και μόνον) με δύο τμήματα (και όχι Σχολές) στη Λαμία και με υπονομευμένη τη λειτουργία τους (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες φωτεινών εξαιρέσεων).
Ο επικεφαλής της «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ Γ .Σαγιάς κατήγγειλε παλαιόθεν σε όλους τους τόνους ότι η «Στερεά γίνεται ουρά της Θεσσαλίας» και τόσο προεκλογικώς όσο και μετεκλογικώς ,ανέδειξε το θέμα και κατήγγειλε σε όλους τους τόνους τους πάντες που «δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν μιλούν». Μάλιστα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λαμιέων στο οποίο παρέστησαν πέραν του Δημάρχου Λαμιέων και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και Αντιπεριφερειάρχες της Στερεάς, έθεσε ξανά δημοσίως το θέμα τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η Στερεά Ελλάδα ουρά της Θεσσαλίας» και ξαναπρότεινε ενώπιον όλων να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε περίπτωση νέας διοικητικής αναδιάρθρωσης των Περιφερειών για πρόταση επανασύστασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με επιπλέον επέκταση στα όρια της παλαιάς Ρούμελης με έδρα τη Λαμία, γεγονός που εντέχνως πέρασε ασχολίαστο από το σύνολο των παρευρισκομένων και από μερίδα των ΜΜΕ.
Η συγκεκριμένη μεταφορά της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς πέραν της μη παραδεκτής τακτικής να υλοποιηθεί μέσα σε απεργιακό κλίμα και με τους γιατρούς να αγωνίζονται απλήρωτοι για τα δίκαια αιτήματά τους ,ουσιαστικά καταβαραθρώνει το Νοσοκομείο Λαμίας. Σημειώνεται πως το Γραφείο Υποδιοίκησης λειτουργεί χωρίς δημοσιονομικό κόστος εντός του Νοσοκομείου Λαμίας συνεχώς και για πολλά έτη και ελέγχει, εποπτεύει και συντονίζει την λειτουργία των δομών υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνεπώς η Λαμία ως έδρα της Στερεάς και το σύστημα υγείας της Στερεάς ,υποβαθμίζονται έτι περαιτέρω .
Ο Γ. Σαγιάς και η «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ στηλιτεύει τις επιλογές και τις λειτουργίες της κυβέρνησης γιατί έχουν άμεσα αρνητικό αντίκτυπο στη Λαμία ως έδρα του δήμου Λαμιέων ,του Νομού Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας και υποβαθμίζουν τις δομές υγείας του τόπου μας εις βάρος των συντοπιτών μας .


                                                 Για το Γραφείο Τύπου
                                  «Πορτοκαλί » ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ
                                           Χριστίνα Πρίμπα – Λόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου