Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Περί Δημοτικής Αστυνομίας

Κατατέθηκε με αρ. Πρωτ. 35251/16-06-2015 ερώτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο ερώτηση με θέμα "περί Δημοτικής Αστυνομίας"


       Η Δημοτική Αστυνομία ήταν ένας θεσμός στον οποίο υπηρετούσαν άνθρωποι που είχαν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π. με αντικειμενικά κριτήρια. Η λειτουργία της εξυπηρετούσε της εύρυθμη λειτουργία της πόλης και λειτουργούσε αποτρεπτικά στην παραβατικότητα.
       Μετά από κυβερνητικές παλινωδίες, οι εργαζόμενοι Δημοτικοί Αστυνόμοι βρέθηκαν άνεργοι και κατόπιν ξαναεργάσθηκαν σε διαφορετικό αντικείμενο εντασσόμενοι στην ΕΛ.ΑΣ.
           Η επανασύστασή της είναι σε θετική κατεύθυνση αλλά χωρίς επαρκή σχεδιασμό διότι συνεχίζει υποστελεχωμένη ενώ αφήνει κενά στις θέσεις όσων αποχωρούν.
            Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
- Θεωρεί δίκαιη την αλλαγή εργασιακού αντικειμένου των πρώην Δημοτικών Αστυνόμων;
- Εάν ναι τι ακριβώς πρόκειται να πράξει για την επιστροφή των «Δημοτικών Αστυνόμων» ως εργαζομένων στις αντίστοιχες θέσεις, ποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες πρόκειται να λάβει και βάσει ποιού χρονοδιαγράμματος;
Ο επικεφαλής της «Πορτοκαλί ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» Γεώργιος Σαγιάς τάχθηκε από την πρώτη στιγμή υπέρ των δικαίων αιτημάτων των Δημοτικών Αστυνόμων, τοποθετούμενος για την αναγκαιότητα της στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό τους έως τη δικαίωσή τους.

            Γεώργιος Σαγιάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου