Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Περί ενεργειών βελτίωσης των κολυμβητικών εγκαταστάσεων Δ.Α.Κ. Δήμου Λαμιέων.

Ως «Πορτοκαλί ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ» αναφερθήκαμε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο στο θέμα του κολυμβητικού αθλητισμού (κολύμβηση, υδατοσφαίριση, υγρός στίβος, παιδί και παιχνίδι κ.ά.) καθώς και στην ανάγκη διαλόγου και λήψης αποφάσεων για το θέμα των υποδομών (βαλτωμένα έργα πέριξ του Χαλκιοπούλειου, 50άρα πισίνα στο Τ.Ε.Ι. Λαμίας, Κολυμβητήριο Δ.Α.Κ. Λαμίας).
            Η παρούσα παρέμβαση με τη μορφή «ερώτησης» αφορά στην πισίνα και ευρύτερα στους χώρους του Κολυμβητηρίου του Δ.Α.Κ. Λαμίας. Σημειώνεται πως η πόλη μας έχει 2 ομάδες υδατοσφαίρισης στις υψηλότερες εθνικές κατηγορίες, κολυμβητές αξιώσεων με επιτυχίες και εκατοντάδες νέων οι οποίοι, αθλούνται και βρίσκουν υγιή διέξοδο κολυμπώντας.
        Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η άμεση ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου του Δ.Α.Κ. Λαμίας καθώς και του «κλειστού γυμναστηρίου» που βρίσκεται κάτω από τις κερκίδες αυτού αλλά και ο εξωραϊσμός όλου του χώρου.
            Επιθυμώντας να λειτουργήσουμε, όπως πάντα, σε θετική κατεύθυνση για την πόλη μας και τους συντοπίτες μας, σημειώνουμε κάποια από τα σημεία που εντοπίσαμε πως χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις τονίζοντας πως είναι εφικτό να προγραμματιστούν άμεσα και υλοποιηθούν σύντομα:
            α) Αποδυτήρια: από τις 16 ντουζιέρες λειτουργούν μόνο 4 (2 ανδρών και 2 γυναικών) ενώ υπάρχουν βουλωμένα σιφώνια που δεν «τραβάνε τα νερά». Οι τουαλέτες δεν έχουν επαρκή φωτισμό, καθρέπτες, συσκευές (πιστολάκια) στεγνώματος μαλλιών ούτε καν χαρτί υγείας. Η δυσοσμία οδηγεί τα μικρά παιδιά να αλλάζουν ρούχα εκτός αποδυτηρίων. Ακόμη και τα καλαθάκια σκουπιδιών είναι είδος πολυτελείας.
            β) ο φωτισμός στους χώρους της μικρής πισίνας και της 25άρας πισίνας, στην είσοδο και στις σκάλες του κολυμβητηρίου είναι ανεπαρκής και υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Επίσης πάνω από την πισίνα κρέμεται ηλεκτροφόρο καλώδιο και πρέπει άμεσα οι συναρμόδιοι να το απομακρύνουν για ευνόητους λόγους.
           γ) η καθαριότητα είναι πλημμελής όχι γιατί δεν κάνει σωστά τη δουλεία της η καθαρίστρια αλλά γιατί δεν είναι δυνατόν στις λίγες ώρες που εργάζεται να φροντίσει τα έως και 700(!) άτομα που εξυπηρετούνται καθημερινώς.
           δ) οι ανεμοφράκτες (πλεξιγκλάς) είναι επικίνδυνοι διότι έχει περάσει το κατασκευαστικό όριο αντοχής των υλικών τους και δεν θεωρούνται πλέον αρκετά ασφαλείς ενώ επιπροσθέτως δεν υπηρετούν επαρκώς το λόγο υπάρξεώς τους γιατί περνάει από παντού αέρας και κρυώνει περισσότερο η πισίνα, (για το θέμα της «κουβέρτας» της πισίνας αναφερθήκαμε σε προηγούμενο Δ.Σ. προωθώντας το προεκλογικό μας πρόγραμμα).
            ε) η καμινάδα του καυστήρα έχει ένα κρεμάμενο σκουριασμένο μεταλλικό καπάκι με συνέπεια η υγροποίηση να μην κατευθύνεται στην αποχέτευση αλλά στις κερκίδες.
            στ) τα καθίσματα έχουν μεγάλες φθορές (κυρίως από την χρόνια έκθεσή τους στα καιρικά φαινόμενα όπως ο ήλιος).
         ζ) στο γυμναστήριο στάζουν νερά, υπάρχουν ζημιές και έχει εικόνα εγκατάλειψης ενώ τα όργανα είναι ελάχιστα.
            η) τα άνθη του χώρου είναι ξεραμένα και αφημένα στην τύχη τους.
            θ) πινακίδες διαφορετικής αισθητικής είναι διάσπαρτες εδώ και εκεί.
            ι) το θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης και της φύλαξης του χώρου είναι σε εκκρεμότητα.
            Μετά τα ανωτέρω ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
1)                 Σκοπεύετε να δρομολογήσετε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των χώρων του κολυμβητηρίου του Δ.Α.Κ. εκμεταλλευόμενοι το μήνα Αύγουστο που ενδείκνυται γι αυτό επειδή συνηθίζεται να κλείνει το κολυμβητήριο;
2)                 Προτίθεστε να αποδεχτείτε την πρόταση της «Πορτοκαλί ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» για σύσκεψη συναρμόδιων και ενδιαφερόμενων για να τεθούν ζητήματα λειτουργίας του κολυμβητηρίου αλλά και εξέταση του συνόλου των ζητημάτων λειτουργίας των υποδομών που βρίσκονται στην πόλη μας επ’ ωφελεία των συντοπιτών μας;
Για εμάς ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι υψηλή προτεραιότητα.


                                                             Γεώργιος Σαγιάς
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου