Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Η Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου  κάθε χρόνου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924.
Το μήνυμα της αποταμίευσης στις μέρες μας γίνεται πιο ισχυρό, βρίσκοντας όλο και περισσότερους εκφραστές. Η αποταμίευση ειδικά σε δύσκολες εποχές γίνεται κύριος μοχλός της οικονομίας και ουσιαστικό μέτρο στήριξης της κοινωνίας.
Δυστυχώς όμως η χώρα μας βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση, τόσο πνευματική και αξιακή όσο και εθνική και οικονομική. Πολλοί συνάνθρωποί μας ,όχι απλά αδυνατούν να αποταμιεύσουν έστω και ένα ευρώ αλλά βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και δυσκολεύονται να έχουν έστω και τα στοιχειώδη για να ζούν.
Οι κάθε είδους κρίσεις δεν ξεπερνιούνται με ημίμετρα και επιφανειακές ενέργειες και πολιτικές αλλά χτυπώντας τις γενεσιουργές αιτίες στη ρίζα τους.
Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και φορείς που κόπτονται για τον εορτασμό παγκόσμιων ημερών, πρέπει να κατανοήσουν πως στηρίζοντας παγκόσμιες δομές που εκπονούν και υλοποιούν πολιτικές που χτυπούν ή και καταστρέφουν έθνη, λαούς και πατρίδες, χτυπούν μεσομακροπρόθεσμα τον ίδιο τον ευατό τους.
Η αποταμίευση, όταν είναι εφικτή, είναι επωφελής. Το να καταναλώνουμε λιγότερο και να αποταμιεύουμε περισσότερο, μπορεί να δώσει λύσεις, ιδίως σε καιρούς χαλεπούς.                                                                      ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 
                                                  «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ 
                                                                     Χριστίνα Πρίμπα – Λόη
                                                                                                          
                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου