Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Τότε το ΟΧΙ σήμαινε ΟΧΙ !

28η Οκτωβρίου 1940.  Τότε το ΟΧΙ σήμαινε ΟΧΙ !
28η Οκτωβρίου 2015.  Τώρα το ΟΧΙ σημαίνει ΝΑΙ ….
Πώς θα γιορτάσουμε τώρα το ΟΧΙ του τότε;
Τα   ΟΧΙ   θέλουν  εθνικούς  ηγέτες  και   λαό   με   εθνική   συνείδηση, «τα   ΟΧΙ   θέλουν Μεταξάδες».
      Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους   και κατέχει περίοπτη   θέση στο βάθρο της συλλογικής μας μνήμης.
Η Ελλάδα την   ημέρα   εκείνη  έγινε η χώρα των μεγάλων πράξεων   και  των θαυμάτων. Δίδαξε με το παράδειγμά της   πως   ένας λαός μπορεί να κερδίσει την ελευθερία  του με βασικό του όπλο την αδάμαστη θέλησή του. Η γενιά του ’40, μια από τις δυναμικότερες γενιές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έδωσε σκληρές μάχες για αξίες και ιδανικά και δίδαξε έμπρακτα τη σημασία   των   όρων της φιλοπατρίας, της αυταπάρνησης  και του ηρωισμού.
      Την ίδια μέρα η Εκκλησία μας γιορτάζει την εορτή της Αγ. Σκέπης, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τη μητέρα του Θεού για τη σκέπη και την προστασία της στον αγώνα των Ελλήνων απέναντι στον αλαζονικό ιταλικό στρατό.
       Η Ελλάδα του σήμερα καλείται να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες και να σφυρηλατήσει την εθνική ενότητα και ομοψυχία.
      Η «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ και ο επικεφαλής της Γ. Σαγιάς καλεί όλους τους  συμπολίτες μας  να υψώσουν  ψηλά το εθνικό μας σύμβολο, την ελληνική σημαία, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

                                                            ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  
                                                      «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ  

                                                            Χριστίνα Πρίμπα – Λόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου