Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

EΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Tην 25η Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Επέτειο της ενιαίας Εθνικής Αντίστασης με κομβικό σημείο την   ανατίναξη   της   γέφυρας του Γοργοποτάμου και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, στη γενιά των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών που απέδειξαν και πάλι, πόσο ισχυρή ήταν η θέληση των Ελλήνων για Ελευθερία.
Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου είχε ισχυρή απήχηση και συμβολή στην πάλη του ελληνικού λαού. Τον γέμισε δύναμη, τόλμη και αισιοδοξία ότι μπορεί να τα βάλει με τον   πανίσχυρο κατακτητή, σ’ εκείνες τις δύσκολες συνθήκες.  Ανέβασε   το αγωνιστικό   φρόνημα του   λαού.   Πρόκειται   για μια   λαμπρή   σελίδα   στην πλούσια αντιστασιακή  δράση   του   λαού   μας,   ο οποίος   αγωνίστηκε   και   μεγαλούργησε στο Γοργοπόταμο   προκαλώντας   τον   θαυμασμό όλης της   κατεχόμενης   Ευρώπης .Σε μια εποχή που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από υψηλές αξίες   και   ιδανικά, η κορυφαία αυτή πράξη της Εθνικής Αντίστασης κατά των κατακτητών, στέκει ψηλά, σύμβολο ενότητας και αγώνα για την ελευθερία, πηγή έμπνευσης για όλους μας.
Η «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ   και ο επικεφαλής της Γ.  Σαγιάς   επισημαίνει πως το   μήνυμα για    εθνική    ενότητα,   συνεννόηση και ανιδιοτέλεια παραμένει πάντα επίκαιρο, ιδιαίτερα δε στη συγκυρία που διάγουμε. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να αποτελούν φάρο εθνικής συνείδησης για όλους μας.


                                                                 Εκ του  Γραφείο Τύπου  
                                                          “Πορτοκαλί “ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ
                                                                            Χριστίνα Πρίμπα – Λόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου