Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΛΕΛΕΡ!


Στις 6 Μαρτίου του 1910, αιματηρά επεισόδια ξεκίνησαν από το χωριό Κιλελέρ και εξαπλώθηκαν σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας. Την επέτειο αυτή τιμούμε την εθνική και κοινωνική εξέγερση της ελληνικής αγροτιάς ενάντια στην εκμετάλλευση των τσιφλικάδων.
Η «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ και ο επικεφαλής της Γ. Σαγιάς επισημαίνει ότι η εξέγερση του Κιλελέρ  κατέδειξε πως  με μαζική δράση και αγώνες  μπορούν να κερδηθούν δικαιώματα. Με  διαρκή και συντονισμένο αγώνα μπορεί να αλλάξει μια κοινωνία. Σήμερα στην εποχή των  Μνημονίων, του  άκρατου νεοφιλελευθερισμού , των έντονων κοινωνικών αντιθέσεων και των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων , οι θύμησες του Κιλελέρ φαντάζουν πιο ζωντανές από ποτέ.
Οι Έλληνες αγρότες ,με εθνική συνείδηση και συντονισμένη εθνική πολιτική ,μπορούν να λειτουργήσουν ως μέρος της λύσης του προβλήματος της Ελλάδας. Μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην εθνική αυτάρκεια, στην ανάπτυξη ,στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην οικονομική ανόρθωση. Πρέπει όμως να απομονώσουν τους λίγους διεφθαρμένους ,τους εγκάθετους κομματανθρώπους και τους ευατούληδες ατομιστές.
Εμπρός για νέο εθνικό και κοινωνικό Κιλελέρ!

                                                                                 ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                         «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ
                                                                                Χριστίνα Πρίμπα – Λόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου