Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
H Τρίτη Ηλικία είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς μας, οι θείες και οι θείοι μας, οι γιαγιάδες, οι παππούδες μας, πρόσωπα αγαπημένα από το συγγενικό ή το φιλικό μας περιβάλλον.
Πολλοί από αυτούς έζησαν, την φρίκη του πολέμου, τον θάνατο. Άλλοι τον ξεριζωμό, την ορφάνια, την φτώχεια και τον ξενιτεμό. Γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, εργάστηκαν και έφτιαξαν οικογένειες κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, με καθημερινές δυσκολίες που στη σημερινή εποχή θα φάνταζαν ανυπέρβλητες.
Η Ελλάδα του 40, του 50 αλλά και ακόμη του 60 απαιτούσε καθημερινούς σκληρούς αγώνες. Οι «αγώνες» αυτοί δόθηκαν, από αυτούς που σήμερα αποκαλούμε 3η ηλικία, και τους κέρδισαν.
Στις περισσότερες παραδοσιακές κοινωνίες , οι ηλικιωμένοι θεωρούνταν, ως οι πρεσβύτεροι της κοινότητας ή του χωριού, απολάμβαναν τον σεβασμό και έπαιζαν σημαντικό ρόλο στα διάφορα κοινωνικά θέματα που προέκυπταν.
Αυτό το γεγονός έδενε τις οικογένειες και τις κοινωνίες, έτσι μπορούσαν να προχωρούν μέσα από τα χαλάσματα, για να οικοδομήσουν έναν καλύτερο κόσμο και να μας τον κληροδοτήσουν.
Η «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ και ο επικεφαλής της Γ. Σαγιάς τονίζουν το  πολύτιμο παράδειγμα αγωνιστών της ζωής που δίνουν στις νεότερες ηλικίες .Ο σεβασμός και η αγάπη μας είναι δεδομένες, και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, γιατί σας το οφείλουμε.
Σας ευχαριστούμε που, αθόρυβα, διακριτικά και με αγάπη μεταγγίζετε στην ψυχή και στη σκέψη μας  τη σοφία σας!!

                                                                          EK TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
         «Πορτοκαλί  » ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ 
                ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΡΙΜΠΑ – ΛΟΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου