Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Η ενδοσχολική βία μας αφορά όλους!
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το  Υπουργείο Παιδείας  ως    Πανελλήνια    Ημέρα κατά     της    σχολικής     βίας    και   του    εκφοβισμού.   «Σχολική βία»   και «σχολικός εκφοβισμός» ή bullying όπως είναι γνωστό, είναι όροι    που τα τελευταία χρόνια  ηχούν όλο και περισσότερο στ’  αυτιά μας, αφού το  φαινόμενο εξαπλώνεται παράλληλα και ανάλογα με την κρίση αξιών που βιώνουμε.
Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, παρουσιάζει  ακόμη μεγαλύτερη διάδοση, σχετιζόμενο άμεσα με την οικονομική κρίση   που σπρώχνει στο  περιθώριο της εκπαίδευσης και της σχολικής κοινότητας όλο και περισσότερα νέα παιδιά.

«Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ  ΠΟΛΗ και ο επικεφαλής της Γ. Σαγιάς  τονίζουν τον   βασικό   ρόλο των γονέων και   των εκπαιδευτικών ,οι   οποίοι    οφείλουν    να ακολουθήσουν ενιαία γραμμή   για την αντιμετώπιση της βίας, και να   ενθαρρύνουν τους νέους    για   συμμετοχή   τους   στα   κοινά και στον αθλητισμό, προβάλλοντας  σωστά πρότυπα  συμπεριφοράς, αλλά και  συνεργασία με φορείς που αγωνίζονται για την εξάλειψη της νεανικής παραβατικότητας. Ο στόχος ήταν και παραμένει ούτε ένας μαθητής θύμα βίας και εκφοβισμού.


   ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ

     ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΡΙΜΠΑ – ΛΟΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου